Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke zusjes sieren nieuwe postzegels

16 september 2019 · Leestijd 2 min

Alle postzegelverzamelaars en briefschrijvers opgelet! Op de nieuwste postzegels van PostNL, die vanaf dinsdag verkrijgbaar zijn, staan de portretten van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

postzegelvel.jpg

Het nieuwe postzegelvel bevat de vijf koninklijke portretten die gemaakt zijn door fotograaf Erwin Olaf. Op de achtergrond van het postzegelvel staat een groepsfoto van het koningspaar met hun drie dochters. Deze gezinsfoto, ook van de hand van Olaf, sierde de koninklijke kerstkaart van 2018.

Erwin Olaf, een van Nederlands beroemdste fotografen, viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. PostNL bracht eerder dit jaar al zegels uit met werk van Olaf, maar er was toen geen ruimte voor de koninklijke portretten. Het postbedrijf zei maandag bij de bekendmaking dat het ook de wens had om de informele foto’s van het koninklijk gezin op postzegels te zetten.

Lees verder onder de afbeelding.

In 2019 waren er verschillende jubileumtentoonstellingen met het werk van Olaf, onder meer in het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum Den Haag. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten deze exposities, waar zij door Erwin Olaf persoonlijk werden rondgeleid.

Kinderpostzegels

Willem-Alexander_kinderpostzegels_dochters.jpg

Het is niet de eerste keer dat de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane op een postzegel staan. In 2012 stonden de koninklijke zusjes afgebeeld op de kinderpostzegels. Die foto's waren gemaakt door hun trotse vader.

Bron: ANP / Foto's: RVD, PostNL en ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--