Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kreeg prins Charles voorrang bij coronatest?

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles, die besmet is met het coronavirus, is niet voorgedrongen bij het ondergaan van een test. Volgens de onderminister van gezondheid Edward Argar voldeden zijn symptomen en lichamelijke conditie aan de criteria voor het afnemen van de test.

Argar zei dit naar aanleiding van de vraag: waarom kan de prins al zo snel getest worden en miljoenen medewerkers in de Britse gezondheidszorg niet?

Woensdag werd bekend dat de Britse troonopvolger (71) het virus heeft. Hij heeft milde klachten is in goede conditie en maakt het naar omstandigheden goed. Hij herstelt in Schotland in afzondering van zijn echtgenote Camilla, die het virus niet heeft.

Kritiek

Dat prins Charles naar Schotland is vertrokken om daar te herstellen van het coronavirus wordt hem niet in dank afgenomen. "Het is een schande. Deze actie is niet alleen egoïstisch maar ook gevaarlijk", zo is woensdag te lezen in de Schotse krant The National. De Schotse overheid riep de Britten een paar dagen geleden nog op niet naar Schotland "te vluchten voor corona".

"Als je ergens anders woont, gebruik de Schotse Hooglanden dan niet als middel om jezelf te isoleren. Mensen die hier wonen proberen de regels van de overheid te volgen en de voortdurende stroom van campers en ander verkeer dat de steden wil ontsnappen, helpt daar niet bij", zo twitterde Kate Forbes, de Schotse kabinetssecretaris voor Financiën.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--