Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Haakon maakt historische treinreis

18 september 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon heeft vrijdag een historische treinreis gemaakt. Het is namelijk honderd jaar geleden dat zijn naamgenoot, de Noorse koning Haakon VII, de Dovre-lijn officieel opende op het station van Dombås. De Dovre-lijn is een treintraject dat is vernoemd naar de gemeente waartoe de twee stations van de route behoren, Dombås en Hjerkinn.

Haakon werd op het perron ontvangen door volwassenen en kinderen met vlaggetjes. De kroonprins ontbeet daar samen met onder meer de burgemeester van het stadje en de 15-jarige leider van de jeugdraad van de gemeente Dovre. Honderd jaar geleden werd de overgrootvader van Haakon ook al met een ontbijt ontvangen voor de openingsceremonie.

Na afloop van het ontbijt kreeg Haakon als cadeau nog de eerste set met nieuwe postzegels van de Noorse Post mee en ging de reis verder. Een grote stoomlocomotief uit 1914 bracht de gasten van Dombås naar het station van Hjerkinn. Daar werd een plaquette onthuld ter herdenking aan het honderdjarig jubileum van de Dovre-lijn.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--