Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Haakon: mijn vader maakt het goed

12 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Harald mag thuis verder revalideren, maakte het Noorse hof maandag bekend. Hij maakt het "goed" na zijn recente hartoperatie. Dat heeft zijn zoon, kroonprins Haakon, zondag gezegd tegen Noorse media tijdens een bezoek aan Trondheim.

"Zowel de doktoren als mijn vader zijn tevreden en het ziet ernaar uit dat hij goed herstelt", zei Haakon, die ook gelijk het hele team van het Oslo University Hospital bedankte dat bij de operatie betrokken was. De 83-jarige Harald kreeg vrijdag een nieuwe hartklep. Kort na de operatie liet het Noorse koningshuis al weten dat het voorspoedig was verlopen en inmiddels is de koning alweer thuis. De vorst mag thuis verder revalideren.

Haakon was in Trondheim om een ​​ceremonie bij te wonen voor Olav Fykse Tveit, de nieuwe leider van de Noorse Lutherse kerk. Hij werd in mei al geïnstalleerd maar de eerste dienst vond zondag plaats. In de Nidaros-kathedraal waren behalve Haakon ook de Noorse premier Erna Solberg en parlementsvoorzitter Tone Wilhelmsen Trøen aanwezig.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hopen en bidden

De bedoeling was dat koning Harald en koningin Sonja ook bij de dienst zouden zijn. "We hadden ernaar uitgekeken dat de koning en de koningin vandaag bij ons waren, maar om redenen die we allemaal weten, was het niet mogelijk", sprak Tveit in zijn preek. "We sturen koning Harald en koningin Sonja onze hartelijke groeten, en hopen en bidden voor een blijvend goed herstel voor de koning."

Koning Harald zal de hele maand nog op ziekteverlof zijn. In die periode is kroonprins Haakon regent en neemt hij alle taken van zijn vader over.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--