Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Haakon ontmoet president van Mozambique

13 februari 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprins Haakon heeft woensdag de president van Mozambique de hand geschud. Haakon brengt een tweedaags bezoek aan Mozambique. Het bezoek staat in het teken van onder meer schone zeeën, milieu, handel en energie.

Haakon arriveerde dinsdagavond in de hoofdstad Maputo, waar hij woensdag officieel werd ontvangen door president Filipe Nyusi. Woensdagavond was Haakon te gast tijdens een officieel diner in het paleis van de president. Haakon reist in gezelschap van de minister van Internationale Ontwikkeling, Dag Inge Ulstein. Ook Noorse bedrijven zijn mee op handelsmissie naar het Oost-Afrikaanse land.

Noorwegen en Mozamique hebben beide lange kustlijnen en zetten zich in voor schone en duurzame zeeën. Mozambique behoort ook tot de landen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering. Het land ervaart steeds vaker extreme weersomstandigheden. Cyclonen veroorzaakten er vorig jaar grote schade.

Andere bezoeken

Voorafgaand aan het bezoek aan de president bezocht Haakon in Maputo een basisschool die deelneemt aan een door Noorwegen gesteund project dat zich richt op duurzame zeeën en de bestrijding van zwerfvuil op zee. Het doel van het project is kinderen milieubewustzijn bij te brengen.

Donderdag wacht Haakon een seminar over het belang van vrouwen voor vredeswerk en veldbezoeken met de focus op energie.

Haakon bezoekt Mozambique niet voor het eerst, hij bezocht het land ook al in 2002.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--