Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 leuke foto's: Elisabeth start studietijd in Oxford

4 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Elisabeth van België heeft maandag de eerste dag van haar nieuwe opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Daar begint de Belgische prinses de driejarige opleiding History & Politics aan het Lincoln College in Oxford, dat onderdeel is van de universiteit van Oxford.

Het Belgische hof deelt een aantal foto's van de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, waarop ze onder meer wandelend over de campus te zien is. Ook is ze lezend in de universiteitsbibliotheek van Lincoln College vastgelegd en in een koffiebar in Oxford gefotografeerd.

Het is niet de eerste keer dat Elisabeth een tijdje in het Verenigd Koninkrijk doorbrengt. Eerder volgde ze een opleiding aan het Atlantic College in Wales. Afgelopen jaar volgde de 19-jarige prinses een opleiding aan de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Lees verder onder de foto's.

Prins_Emmanuel.jpeg

Het hof deelde op deze maandag ook nog een nieuwe foto van prins Emmanuel. De jongste zoon van koning Filip en koningin Mathilde viert zijn zestiende verjaardag. Het kiekje van de jarige is gemaakt door fotograaf Christian Lambiotte.

Emmanuel studeert sinds de zomer van 2020 volledig in het Engels aan de International School of Brussels met het oog op het behalen van een internationaal baccalaureaat. De prins speelt saxofoon, houdt van de natuur en vindt het onder meer leuk om te zeilen, tennissen en skiën.

Foto's: Belgian Royal Palace - Bas Bogaerts / Christian Lambiotte

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--