Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Elisabeth twee keer officieel op pad zonder ouders

1 juli 2022 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Elisabeth van België heeft donderdag 'haar eigen' laboratorium op de Universiteit van Leuven geopend. In het zogeheten Princess Elisabeth Additive Manufacturing Lab van de afdeling Werktuigkunde wordt onderzoek gedaan naar 3D-printtechnieken.

De 20-jarige Elisabeth kreeg op de universiteit een rondleiding door het naar haar vernoemde laboratorium. Ook kreeg ze uitleg over de werking en de toepassing van 3D-printen. Hierbij wordt een virtueel ontwerp omgezet in een fysiek driedimensionaal object van kunststof of metaal door het laagje voor laagje af te drukken.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde kreeg aan het einde van haar bezoek een aandenken mee. Het geschenk is een 3D-geprinte cilinder van aluminium die aan de binnenkant een kroon bevat. De kroon is alleen te zien als je op een bepaalde manier door het object kijkt.

De Belgische koningsdochter was afgelopen zaterdag ook op pad. De troonopvolgster doopte in Gent het nieuwe onderzoeksschip Belgica. Het hof deelde een video van haar eerste officiële activiteit zonder haar ouders. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--