Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mary heeft er een nieuwe functie bij

18 september 2020 · Leestijd 1 min

Kroonprinses Mary van Denemarken is toegetreden tot de donderdag officieel opgerichte speciale commissie voor vrouwenrechten van de Verenigde Naties. Tot oprichting daarvan werd vorig jaar besloten tijdens een conferentie in Kenia.

Die topontmoeting in Nairobi heeft miljarden dollars aan toezeggingen gekregen van regeringen, de particuliere sector, stichtingen en individuen. De drie doelen zijn: onbelemmerde gezinsplanning, het uitbannen van vermijdbare moedersterfte en het stoppen van gendergerelateerd geweld.

De eerste aanzet tot de commissie voor vrouwenrechten werd in 1994 gezet bij een VN-conferentie in Egypte, waar over ontwikkelings- en overbevolkingsproblematiek werd gesproken.

Het is niet de enige functie van Mary. Sinds 2005 is ze beschermvrouwe van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ze hield sindsdien meerdere toespraken en ging op verschillende reizen voor de organisatie. Zo nam ze maandag nog deel aan een vergadering van de Europese branche van de WHO. Vanwege de coronapandemie vond die ontmoeting virtueel plaats.

Kroonprinses_Mary.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--