Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mary spreekt op Human Rights Conference

17 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Mary van Denemarken heeft dinsdagochtend een toespraak gehouden op de Human Rights Conference in Kopenhagen. De conferentie maakt deel uit van Copenhagen 2021, een meerdaags lhbti-evenement met de viering van WorldPride, EuroGames, Human Rights Forum en een uitgebreid kunst- en cultuurprogramma.

Kroonprinses_Mary_regenboog_paraplu.jpg

In haar toespraak benadrukte de royal dat ieder mens dezelfde rechten heeft, ongeacht afkomst, seksuele geaardheid of religie. "We hebben recht op onze plek in de wereld, ondanks onze verschillen. En we geloven in een inclusieve wereld waarin plaats is voor iedereen."

Volgens Mary wil Copenhagen 2021 vooral laten zien dat zoiets mogelijk is. Ze verwelkomde dan ook speciaal de deelnemers aan de conferentie uit de lhbti-gemeenschap. De kroonprinses is beschermvrouw van Copenhagen 2021.

Lees verder onder de foto.

Mary ging ook in op de coronacrisis. Die heeft volgens haar grote invloed gehad op de viering van Pride over de hele wereld. Ze roemde de vele digitale initiatieven die er in het afgelopen jaar zijn ontstaan zodat de lhbti-gemeenschap toch activiteiten kon blijven ontplooien. "Het heeft aangetoond dat de gemeenschap sterk is en blijft vechten voor rechten voor lhbti’ers."

Volgens Mary is de strijd nog niet gestreden. "In sommige delen van de wereld worden leden van de lhbti-gemeenschap nog steeds uitgesloten, verstoten, gediscrimineerd of zijn ze het slachtoffer van geweld. Dat kunnen we, en mogen we niet accepteren."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--