Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mary onthult nieuwe kerstpostzegel

1 november 2021 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprinses Mary heeft maandag in het stadhuis van Kopenhagen de kerstpostzegel van dit jaar onthuld. Met de zegel, die Home for Christmas heet, wordt geld ingezameld voor kinderen in nood.

De kerstzegel is deze keer ontworpen door de Deense illustrator Peter Bay Alexandersen. De afbeelding met verschillende kerstfiguren refereert aan het samenkomen van mensen tijdens de kerstperiode, iets dat velen vorig jaar hebben gemist vanwege de coronapandemie.

Elk jaar laat een Deense stichting voor kerstpostzegels een speciale kerstzegel ontwerpen. Met het geld dat daarmee wordt opgehaald, worden duizend kinderen in de leeftijd van zeven tot veertien jaar geholpen die te maken hebben gehad met pesten of lijden aan verschillende psychische problemen. Kroonprinses Mary neemt al bijna tien jaar deel aan de onthullingsceremonie. Daar zijn ook altijd kinderen bij aanwezig.

De afgelopen jaren boog koningin Margrethe zich verschillende keren over het ontwerp. Ook werd ze meerdere keren zelf op de postzegels afgebeeld.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--