Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mette-Marit straalt tijdens staatsbanket

12 mei 2023 · Leestijd 2 min

De Italiaanse president Sergio Mattarella en zijn dochter zijn donderdag in Noorwegen ontvangen voor hun staatsbezoek aan het Scandinavische land. Bij afwezigheid van koning Harald, die ziek is, nam kroonprins Haakon samen met zijn vrouw Mette-Marit en koningin Sonja de honneurs waar.

Het bezoek van de Italiaanse president en zijn gevolg heeft als doel om de goede relatie tussen de landen verder te ontwikkelen. Ook staat het thema duurzame energie hoog op de agenda.

Na de welkomstceremonie, die werd bijgewoond door schoolkinderen en vertegenwoordigers van de Italiaanse gemeenschap in Noorwegen, inspecteerden Haakon en Mattarella de erewacht die stond opgesteld op het Paleisplein. Aansluitend legde de president een krans bij het nationale monument in het fort van Akershus en had hij een werklunch met de Noorse premier Jonas Gahr Støre.

Lees verder onder de foto's. 

Haakon
Kroonprins Haakon en president Sergio Mattarella.
Haakon

In de tussentijd vergezelde koningin Sonja de dochter van de president, Laura Mattarella, naar twee belangrijke Noorse kunstmusea: het Munch Museum, geweid aan kunstenaar Edvard Munch, en het nieuwe Rijksmuseum van Noorwegen. 

Mette-Marit en Sonja
Koningin Sonja, kroonprinses Mette-Marit en Laura Mattarella, de dochter van de president.

Staatsbanket 

's Avonds stond er een staatsbanket in de grote eetzaal van het paleis op het programma. Mette-Marit droeg voor het diner een zwarte glitterjurk en de Amethist diadeem. 

Mette-Marit en Astrid
Kroonprinses Mette-Marit en prinses Astrid.
Sonja
Koningin Sonja en president Sergio Mattarella.

ANP & Det Norske Kongehuset

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--