Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De modieuze kleindochter van prinses Margaret: wie is Lady Margarita?

17 februari 2024 · Leestijd 3 min

Vorig jaar stond ze nog op de voorpagina van het Britse tijdschrift Tatler. Lady Margarita Armstrong-Jones is net als haar grootmoeder Margaret een ware schoonheid, maar ze is ook een echte creatieveling. Lees in dit artikel meer over Margaret's enige kleindochter.

Wie is Lady Margarita

Margarita Armstrong-Jones wordt geboren op 14 mei 2002 als de dochter van David Armstrong-Jones. Hij is de zoon van prinses Margaret en daarmee is Margarita de kleindochter van wijlen koningin Elizabeth's zus. Haar ouders, David en Serena, stappen op 8 oktober 1993 in het huwelijksbootje. Samen krijgen ze twee kinderen: Margarita en haar oudere broer Charles (1999). Inmiddels zijn David en Serena van elkaar gescheiden.

Lees verder onder de foto's.

Lady Margarita
Lady Margarita en haar vader.
Lady Margarita
Margarita en haar vader samen met koningin Elizabeth.

Lees ook over Arthur Chatto, de neef van Margarita.

We zien Margarita niet vaak, maar ze is wel af en toe bij koninklijke evenementen aanwezig. Zo is ze in 2011 een bruidsmeisje op het huwelijk van prins William en Catherine, de prinses van Wales. Maar ook voor andere gelegenheden, zoals de begrafenis van koningin Elizabeth in 2022 en op Sandringham voor kerst, is Margarita aanwezig. En als Britse royal is ze maar liefst 27ste in lijn van de troonopvolging.

Lees verder onder de foto.

Lady Margarita Armstron-Jones
Lady Margarita (rechtsonder) als bruidsmeisje bij het huwelijk van prins William en Catherine.

Creatieveling en model

Margarita is veel meer dan alleen een Lady. Ze heeft de creatieve genen van haar familie geërfd. Haar opa was een fotograaf en haar tante een kunstschilder. Zelf maakt Margarita juwelen en die verkoopt ze dan weer af en toe via sociale media. En net als haar grootvader Antony is ze geïnteresseerd in fotografie.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maar ze poseert soms ook zelf voor de camera. Zo stond ze vorig jaar nog op de voorpagina van het Britse tijdschrift Tatler. In het interview met het blad vertelt ze over de verschillende studies die ze heeft gedaan, waaronder fotografie en events management. Tegenwoordig woont ze in Parijs, waar ze naar de Haute École de Joaillerie, een prestigieuze juweleninstituut, gaat. Maar het is voor Margarita ook een droom om in Parijs te wonen. "Het is een van mijn favoriete plekken en omdat ik een groot deel van mijn jeugd in Frankrijk heb doorgebracht, deed het me daar ook aan denken", vertelt ze in het interview met Tatler.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--