Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laurentien: "Ik heb heel veel thee met honing gedronken"

9 september 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Laurentien is woensdagavond te horen in de nieuwe serie Europe's New Wild op National Geographic. Ondanks haar enthousiasme over de serie, zo liet ze aan Blauw Bloed weten, was zij nog niet meteen om.

Dat de makers van de serie de prinses gevraagd hebben om de eerste aflevering van een voice-over te voorzien komt niet uit de lucht vallen. Laurentien is vanuit haar positie als special advisor van de organisatie Rewilding Europe gevraagd. Toch vond ze het behoorlijk spannend. "Ik heb daar goed over nagedacht en met mensen over gesproken", vertelde ze. Uiteindelijk is ze de uitdaging aangegaan "omdat het een heel belangrijk verhaal is om te vertellen", aldus de natuurliefhebber.

"Het was heel erg spannend en ik heb heel veel thee met honing gedronken", vertelde ze aan de verslaggever. "Het is heel erg leuk om jezelf zo uit te dagen om dat goed te doen", vertelde ze met trots. "Je moet goed naar de regisseur luisteren en de aanwijzingen opvolgen." Benieuwd naar het resultaat is ze wel. "Ik ben natuurlijk geen professional, we zullen het zien."

Nieuwe natuur in Europa

De nieuwe natuurserie gaat over de heropleving van de natuur in Europa. Iets waar de prinses zich ook graag voor inzet. "Het is een fantastisch verhaal! De natuur die je ziet. Het is echt ongelooflijk", zei ze met een lach. "Je gaat echt nóg meer van Europa houden dan ik al doe."

Europe’s New Wild wordt uitgezonden in meer dan 45 talen in meer dan 160 landen en is woensdagavond in Nederland om 21.00 uur te zien op National Geographic.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--