Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laurentien verwondert kinderen tijdens aftrap Voorleesdagen

25 januari 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien heeft woensdagochtend het startschot gegeven voor de twintigste editie van De Nationale Voorleesdagen. Dat deed de prinses door voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt op een basisschool in stadsdeel Hoogvliet in Rotterdam.

Laurentien las voor uit het prentenboek Maximiliaan Modderman. De aanwezige kinderen hadden zich om de prinses heen verzameld en luisterden aandachtig naar het verhaal van Joukje Akveld met illustraties van Jan Jutte. Het boek is door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten verkozen tot Prentenboek van het Jaar. 

Niet alleen de prinses las woensdag voor uit het prentenboek van het jaar. Door het hele land deden bekende en onbekende Nederlanders mee op scholen, kinderdagverblijven en in bibliotheken. Zo lazen ook onder anderen Douwe Bob, Victoria Koblenko en Joshua Nolet voor.

De campagne De Nationale Voorleesdagen bestaat dit jaar twintig jaar. De campagne stimuleert het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 4 februari.

Bekijk hier het interview dat wij met de prinses hadden over het belang van voorlezen:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Voorleesdagen-klas-Laurentien
Laurentien-Voorleesdagen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--