Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leestip voor de kleine prinsjes en prinsesjes

23 april 2019 · Leestijd 2 min

Weet jij hoe Bloody Mary aan haar naam kwam of wie maar twintig minuten koning was? Hoeveel weegt een kroon en welke Zweedse prins was ooit fitnessleraar? Schrijfster Sarah Devos zocht het uit voor het koninklijke kinderboek 'Leve de Kroon', met waargebeurde verhalen over bijzondere koningen, keizerinnen, sultans en prinsessen.

Leve_De_Kroon.jpg

Op een toegankelijke en vrolijke manier worden echte en soms ook spannende verhalen verteld over verschillende royals van vroeger en nu. De kleurrijke illustraties van Wendy Panders brengen de verhalen tot leven. Het boek staat boordevol grappige weetjes, want hoe romantisch of perfect de levens van prinsen en prinsessen soms ook lijken, dat is het echt niet altijd.

Het boek eindigt met antwoorden op vragen die je altijd al wilde weten van koninklijke hoogheden. Want wat gebeurt er als de troonopvolgers van twee verschillende landen met elkaar trouwen? Dragen koninginnen echt maar één keer hetzelfde kledingstuk? En is de Britse Queen grappig?

'Leve de Kroon' is een vrolijk en informatief kinderboek voor kinderen die zelf kunnen lezen of nog graag voorgelezen willen worden door hun ouders. En dat voorlezen zal voor ouders echt geen straf zijn. Ook zij zullen verrast worden door de grappige koninklijke weetjes die schrijfster Sarah Devos wist te bundelen in haar boek.

Leve de Kroon. Auteur/illustrator: Sarah Devos & Wendy Panders, Uitgeverij Lannoo, Tielt. 16,99 euro.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--