Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker kijken: Het tinnen huwelijk van Albert en Charlène

2 juli 2021 · Leestijd 2 min

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat prins Albert en prinses Charlène elkaar in de kerk het ja-woord gaven. Charlène droeg een prachtige witte japon van ontwerper Giorgio Armani. Blik met ons terug op deze bijzondere dag!

Albert en Charlène leerden elkaar kennen in 2000 tijdens de Grand Prix van Monaco. Het stel kreeg in 2006 een relatie en verloofden zich in 2010.

Precies 10 jaar geleden dus stapte de Monegaskische vorst in het huwelijksbootje met de Zuid-Afrikaanse zwemster Charlène Wittstock. Bijzonder was dat het kerkelijk huwelijk buiten plaatsvond, op het erehof van het prinselijk paleis. Daar was ruimte om maar liefst 3500 gasten uit te nodigen. Ook toenmalig prins Willem-Alexander en Máxima waren hierbij aanwezig. De mis werd geleid door aartsbisschop Bernard Barsi. Vervolgens vertrok het kersverse bruidspaar voor een rijtoer naar de kerk Saint Devote, waar Charlene haar bruidsboeket achterliet.

Ontwerper Giorgio Armani maakte de jurk voor prinses Charlène. Het was een heel kostbaar kledingstuk: maar liefst 40.000 Svarovski-steentjes en 30.000 gouden steentjes waren op de zijden japon gespeld. De sluier was 20 meter lang, van zijden tule.

In 2014 werd er een tweeling geboren: Jacques en Gabriella. Die hebben we de afgelopen jaren al regelmatig op foto's voorbij zien komen als ze met hun ouders op stap waren!

Bekijk hieronder een reeks foto's van het huwelijk. Bovenaan dit artikel kun je een mooie video bekijken met een samenvatting van de huwelijksdag. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bekijk hier dan het gehele foto-album met tientallen foto's van de afgelopen 10 jaar!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--