Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leonor is jarig, een terugblik op het afgelopen jaar

31 oktober 2021 · Leestijd 4 min

Prinses Leonor wordt vandaag 16 jaar. Ze is vaak met haar ouders mee op stap en ging zelfs een keer alleen, waardoor ze goed wordt voorbereid op haar toekomstige rol als koningin. Wij blikken terug op het afgelopen jaar.

In december 2020 is Leonor samen met haar ouders en zusje aanwezig bij de vergadering voorgaand aan de Girona Princess Foundation Awards op het El Pardo paleis. De Girona Princess Foundation steunt jonge mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Leonor poseert samen met haar ouders en zusje bij de vergadering van de Girona Princess Foundation.
Leonor poseert samen met haar ouders en zusje bij de vergadering van de Girona Princess Foundation.

In maart had de prinses haar eerste officiele solo optreden. De toen 15-jarige prinses was aanwezig bij het 30-jarig jubileum van het Cervantes Instituut in Madrid.  Ze schonk tijdens het bezoek onder meer een kopie van de grondwet, waar zij in 2018 uit voorlas, aan het instituut.

Leonor samen met haar moeder bij haar communie.
Leonor samen met haar moeder bij haar communie.

Op 28 mei was de communie van Leonor. De plechtigheid vond plaats in de Nuestra Señora de Aravaca-kerk in Madrid. Leonor heeft, samen met haar klasgenoten, het vormsel ontvangen en werd daarmee bevestigd als lid van de katholieke kerk. In tegenstelling tot haar eerste communie, in 2015, waren de grootouders van Leonor, koning Juan Carlos en koningin Sofia, niet aanwezig. Vanwege de geldende coronamaatregelen mochten alleen de ouders en broers en zussen van de studenten de dienst bijwonen. De ceremonie werd privé gehouden en daarom zijn er geen details bekend over de inhoud van de dienst. 

In juli was de prinses vaak te zien. Op 1 juli was de Spaanse koning en zijn dochter Leonor aanwezig bij de uitreiking van de Princesa de Girona foundation award.

Voor aanvang van de ceremonie vond er in het Albéniz-paleis in Barcelona een ontmoeting plaats met eerdere winnaars van de prijzen. Daarnaast stond er ook een vergadering met de raad van toezicht van de stichting op het programma. Koning Felipe zat de vergadering voor. Ook Letizia, Leonor en Sofia namen deel aan de vergadering. De prinses gaf ook nog een speech. 

Leonor tijdens het evenement #ATreeForEurope.
Leonor tijdens het evenement #ATreeForEurope.

Op 14 juli plant Leonor een boom tijdens het evenement #ATreeForEurope. Dit is georganiseerd door het Europees Parlement in Hayedo de Montejo om aandacht te schenken aan de strijd tegen klimaatverandering.

Het Spaanse koninklijk gezin in de kerk.
Het Spaanse koninklijk gezin in de kerk.

Op 25 juli was het koninklijk gezin afgereisd naar de regio Galicië. Het gezin woonde in de kathedraal van Santiago de Compostela de viering bij van de dag van de apostel Santiago, oftewel de heilige Jakobus.

In augustus geniet het gezin van de zomervakantie. Tijdens hun vakantie bezoekt het gezin het landschap van de Sierra de Tramontana en de Lluc Sanctuary in Mallorca. 

Een paar dagen later zijn ze in Mallorca aanwezig bij de Copa del Rey en applaudisseren ze voor het winnende team. 

Op 30 augustus is de vakantie voorbij en vertrekt Leonor naar Wales om daar te studeren op het Atlantic College. Op het Adolfo Suarez Barajas vliegveld in Madrid neemt de prinses afscheid van haar ouders en zusje. 

Eind oktober is prinses Leonor vanuit Wales terug gekomen naar Spanje voor de Prinses van Asturias awards. Deze prijs is naar haar vernoemd. Ze woont samen met haar ouders en zusje een traditioneel concert bij. Het gezin is ook bij een audiëntie die speciaal voor de awards wordt gegeven. Prinses Leonor geeft een speech op de prijsuitreiking van de Prinses van Asturië award en de dag erna is het hele gezin in het dorpje Santa Maria del Puerto. Dit dorpje heeft dit jaar de prijs voor het voorbeelddorp gewonnen. 

Beelden: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--