Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wil je zien: bijzondere dag voor Spaanse prinses Leonor

10 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Een bijzondere dag voor de Spaanse kroonprinses Leonor. In de Spaanse stad Zaragoza legde zij een militaire eed af en zwoor de prinses trouw aan de Spaanse vlag. Leonor deed dat tijdens een officiële ceremonie van de Algemene Militaire Academie waaraan zij studeert.

Samen met 410 nieuw toegelaten cadetten van de academie beloofde Leonor om Spanje te verdedigen. Zij deden dat door in koor "Ja, dat doen we" te antwoorden op de vraag of zij hun militaire verplichtingen zullen nakomen als de koning daarom vraagt.

Vervolgens begon er een parade voor de Spaanse vlag waarbij Leonor als toekomstige koningin als eerste de vlag mocht groeten. Zij deed dat door haar hoed af te nemen en de vlag te kussen. Haar vader koning Felipe zat als voorzitter van de ceremonie vooraan, samen met haar moeder koningin Letizia.

Lees verder onder de foto's.

ANP-480448668
ANP-480453740

De oudste dochter van koning Felipe, die later deze maand 18 jaar wordt, begon deze zomer aan haar driejarige militaire opleiding. De prinses zal een jaar op de militaire academie van Zaragoza doorbrengen. Daarna gaat haar training verder bij de marine. Bij de luchtmacht zal ze de training afronden.

Lees verder onder de foto's.

ANP-480448157
ANP-480453806

Een onvergetelijke dag

Prinses Leonor zal de dag waarop ze de militaire eed aflegde niet snel meer vergeten. Dat schreef zij na afloop in het zogeheten Boek van Eer. Het Spaanse hof heeft de volledige tekst gepubliceerd.

"Vandaag, 7 oktober 2023, heb ik trouw gezworen aan de vlag van Spanje", valt te lezen. "Het is een dag die ik me voor altijd zal herinneren vanwege de diepe en speciale betekenis ervan. En dat zal mij de rest van mijn leven bijblijven", aldus Leonor, die daarna haar docenten en commandanten op de militaire academie bedankt.

Lees verder onder de foto's.

ANP-480450336
ANP-480450878

Bloemenoffer aan de Maagd Maria

Een dag voor Leonor de militaire eed aflegde, bracht zij een bloemenoffer aan de Maagd Maria, de beschermheilige van Zaragoza. In de El Pilar-basiliek presenteerde zichzelf volgens traditie aan Maria. Het is al tientallen jaren traditie dat nieuwe studenten naar de kerk gaan om bescherming te vragen aan Maria. 

ANP-480398078
ANP-480397567

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--