Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leonor vergeet coronaslachtoffers niet tijdens bezoek aan Somao

17 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Het Spaans koninklijk gezin heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het plaatsje Somao in het noorden van Spanje. Aanleiding was de toekenning van de Exemplary Town of Asturias Award 2020 aan de plaatselijke gemeenschap.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een stad, plaats of gemeente in de regio Asturië die zich inzet voor het behoud van historisch, cultureel en artistiek erfgoed. De award maakt deel uit van de Prinses van Asturiëprijs, een onderscheiding die elk jaar in de Spaanse autonome regio Asturië wordt uitgereikt door de Prinses van Asturiëstichting.

De 14-jarige prinses Leonor is momenteel erepresident van de stichting achter de prijzen. In die hoedanigheid mocht ze zaterdag ook de gemeenschap toespreken onder goedkeurend toezicht van koning Felipe, koningin Letizia en haar zus Sofia.

Lees verder onder de foto's.

Corona

Leonor bedankte in haar toespraak onder meer voor het warme welkom en prees het plaatsje onder meer voor zijn natuurlijke schoonheid en het behoud van zijn geschiedenis. Ook sprak de troonopvolgster kort over de coronacrisis. Volgens de prinses zijn het moeilijke maanden maar is er hoop dat de situatie snel verbetert. Ook zei ze dat de mensen die nog altijd aan het coronavirus lijden niet vergeten mogen worden, net als alle overleden slachtoffers.

Vrijdag was het Spaanse koninklijk gezin al in de buurt, in Oviedo. Daar vond een speciale ceremonie plaats rondom de Prinses van Asturiëprijs.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--