Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Letizia belt met ziekenhuis over geboortecijfers

22 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia heeft woensdagochtend weer de virtuele telefoon opgepakt en gebeld met de hoofden van het ziekenhuis Gregorio Marañón voor Moeder en Kind in Madrid. Op Twitter plaatste het Spaanse hof foto's van de digitale ontmoeting.

Het gesprekje met de vorstin gaf het kinderziekenhuis de mogelijkheid om uit te leggen wat het coronavirus betekende voor het alsmaar stijgende geboortecijfer. Vorig jaar werden er namelijk bijna 5200 geboortes in het speciale ziekenhuis geregistreerd.

Lees verder onder de Tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het ziekenhuis is aangewezen als een van de vier centra in Madrid waar dringende verloskundige- en gynaecologische zorg kan worden verleend voor risicovolle zwangere vrouwen en bevallingen. Hierdoor is het aantal geboortes in het ziekenhuis in de periode van 9 maart tot 15 april toegenomen tot een totaal van 709 geboortes, gemiddeld vijftien geboortes per dag.

Ouderenzorg

Samen met haar man koning Felipe belde Letizia woensdag ook met de voorzitter van het Forum voor Medische Beroepen en de preses van de Vereniging voor Geriatrie en Gerontologie over de ouderenzorg ten tijde van de coronacrisis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--