Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Letizia 'leent' tiara van schoonmoeder

17 april 2018 · Leestijd 1 min

De Spaanse koningin Letizia verscheen maandagavond bij het banket ter gelegenheid van het staatsbezoek van de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa met een tiara die de laatste jaren vooral door haar schoonmoeder Sofia is gedragen. De Spaanse koninklijke familie lijkt daarmee nog maar weer eens eenheid uit te willen stralen.

Het sieraad, oorspronkelijk van koning Felipes overgrootmoeder koningin Victoria Eugenia en nu in het bezit van het Spaanse Koninklijk Huis, werd door de jaren heen bij talloze gelegenheden gedragen door Sofia. Letizia droeg de tiara maandag voor het eerst.

Koningin Sofia draagt het juweel bij het huwelijk van kroonprins Frederik en Mary van Denemarken in
Koningin Sofia draagt het juweel bij het huwelijk van kroonprins Frederik en Mary van Denemarken in 2004.

Ophef

De afgelopen weken werd in de media druk gespeculeerd over een mogelijke ruzie tussen Letizia en Sofia na een incident begin april bij de kathedraal van Palma de Mallorca. Letizia leek na de paasmis een fotomoment van haar schoonmoeder met de kleinkinderen te willen verhinderen door heen en weer in beeld te lopen.

Overigens is het niet de eerste keer dat Sofia haar tiara 'uitleent'. In 2010 droeg prinses Cristina het stuk bij de bruiloft van de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--