Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Letizia vergadert over rechten voor beperkten

10 november 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koningin Letizia is dinsdag te gast bij de Real Patronato sobre Discapacidad, de Koninklijke Raad voor Gehandicapten. De koningin is erevoorzitter van dit orgaan dat verbonden is aan het Ministerie van Sociale Rechten en de Agenda 2030. Letizia wordt bijgepraat over lopende projecten en de toekomstplannen.

De raad heeft als doelstelling het bevorderen en verbeteren van de rechten van mensen met een handicap. Ook maakt de raad zich sterk voor zaken als persoonlijke ontwikkeling en sociale inclusie.

Letizia werd bij aankomst op het hoofdkantoor van de Real Patronato sobre Discapacidad ontvangen door de topmensen van de raad. Tijdens de werkvergadering werd gesproken over de coronacrisis en gehandicapten. Niet alleen het virus zelf kwam ter sprake maar ook de sociaaleconomische gevolgen van de beperkingen op het sociale leven van gehandicapten.

Na de werkvergadering nam Letizia ook nog de tijd om met enkele personeelsleden van de Real Patronato sobre Discapacidad een praatje te maken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--