Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Avondje theater voor het koningspaar

3 juni 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond in Den Haag een voorstelling bezocht van Het Nationale Theater. Dat bracht in het Theater aan het Spui voor het eerst sinds de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis als preview twee stukken op de planken.

Het koningspaar wilde met de theatergang steun tonen voor de theatersector. Sinds 1 juni mogen schouwburgen en theaters weer voorstellingen geven, maar het aantal toeschouwers is vooralsnog beperkt tot dertig. "We willen laten zien dat deze sector die het zo zwaar heeft weer aan de slag moet. Ik denk dat er misschien heel veel mensen zijn in Nederland die nog niet de deur uit durven te gaan. Maar hiermee willen wij ook laten zien dat het echt niet eng is, zelfs als je een microfoon onder je neus geschoven krijgt!", aldus de koning tijdens een interactie met de theatermakers en het publiek na afloop, te zien in onderstaande foto's. 

Het Nationale Theater heeft een nieuwe reeks van zeventien voorstellingen ontwikkeld onder de noemer ‘Het Nationale Theater speelt altijd’. In dat kader speelde Romana Vreede met ‘Liefdesverklaring’ een ode aan het publiek en vertolkte Rick Paul van Mulligen het stuk ‘U bent mijn moeder’, naar een tekst van Joop Admiraal uit 1981 op basis van gesprekken die hij met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis voerde.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--