Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk cadeau voor koning Filip en Mathilde

23 juni 2020 · Leestijd 1 min

Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben dinsdag een bezoek gebracht aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen. Het koningspaar sprak er onder anderen met studenten en kreeg een inkijk in de ontwikkeling van antilichamen die het coronavirus mogelijk kunnen stoppen.

Het koningspaar kreeg tijdens hun anderhalf uur durend bezoek uitleg over de samenwerkingsverbanden waarin het ITG opereert en een analyse van de impact van het virus op ontwikkelingslanden en in het bijzonder op Afrika. Verder spraken ze met enkele internationale studenten en kregen ze uitleg over de ontwikkeling van antilichamen voor Covid-19.

Aangenaam bezoek

Het bezoek verliep volgens ITG-directeur Marc-Alain Widdowson zeer aangenaam. "Ze toonden bijzonder veel interesse in ons instituut en het werk dat we doen rond Covid-19."

Filip en Mathilde gingen volgens persbureau Belga niet met lege handen naar huis. Ze kregen van het ITG twee mondmaskers cadeau.

Bron: ANP

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--