Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Claus-Casimir behaalt diploma in Schotland

31 mei 2022 · Leestijd 2 min

Graaf Claus, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, heeft zijn tijd op Gordonstoun in Schotland afgerond. Op Instagram laat hij zien dat hij zijn diploma van de gerenommeerde internationale kostschool binnen heeft.

De 18-jarige Claus plaatste een reeks beelden van wat op het oog de diploma-uitreiking was. Ook zijn moeder Laurentien is op twee van de foto's te zien.

De Rijksvoorlichtingsdienst maakte in 2020 bekend dat Claus zijn middelbare school in Schotland zou afmaken. Dat leek een plotselinge overstap, want het nieuwe schooljaar van Gordonstoun was toen al enige tijd bezig. De graaf was daarvoor leerling aan het VCL in Den Haag. In Schotland ging hij het Engelse eindexamen A-levels doen.

Gordonstoun is een prestigieuze kostschool die naast academische vorming ook de mogelijkheid biedt om andere interesses - zoals sport en theater - te ontplooien. Voorheen stond de school vooral bekend om zijn spartaanse regime en de vele pesterijen. Onder anderen prins Philip en zijn zoons Charles, Andrew en Edward en zijn kleinkinderen Peter en Zara Phillips zijn oud-leerlingen van de school.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Claus van Oranje & ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--