Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Margriet maakt met kinderen lekkere dierensnacks

24 juni 2021 · Leestijd 3 min

Prinses Margriet was donderdagochtend de 'mystery guest' op het verjaardagsfeestje van het zogenoemde Onky Donky-huis in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. "Dit is heel bijzonder", zei de prinses over Onky Donky, waar gezinnen met jonge kinderen met een beperking terecht kunnen voor een ontspannen uitstapje. Ze ging dan ook gelijk creatief aan de slag: samen met de kinderen maakte ze pindakaas-, groente- en appelsnacks voor de dieren.

"Het is uniek en het mooie is dat er aandacht is voor het hele gezin", aldus de prinses. Niet alleen het 'zorgenkind' staat in de schijnwerpers, maar ook de broertjes of zusjes. In het Onky Donky-huis waren drie gezinnen met hun kinderen gekomen, met wie de prinses om beurten een praatje maakte.

Tegelijkertijd werden aan de tafels door de kinderen en hun ouders traktaties gemaakt voor de dieren. Vervolgens liep Margriet met de kinderen mee naar de kinderboerderij naast het huis, om de ezels en geiten - die enige aansporing nodig hadden om te komen eten - te voeren.

Lees verder onder de foto's.

Zo'n koninklijk bezoek en zoveel aandacht was best spannend, niet alleen voor de jonge kinderen, zo vertelde een van de ouders aan Margriet. Maar eenmaal buiten waren het toch vooral de beesten die de aandacht opeisten en niet de prinses. "We hoeven de dierentuin niet eens in, ze vinden dit al mooi", aldus een van de moeders die haar tweejarige dochtertje ademloos zag kijken naar de geiten. Ook de mascotte Fonkel, een vrijwilligster die zich als schildpad verkleedt, zorgde voor afleiding.

Bezoekers

Het Onky Donky-huis heeft een eigen ingang net naast de dierentuin. Het opende op 24 juni 2016 en heeft inmiddels 8285 bezoekers gehad, zo bleek uit de tekst op een plaquette die prinses Margriet ter gelegenheid van het jubileum samen met oprichter Marlies Boekhoorn onthulde. Ze hoopt dat het aantal bezoekers nog flink groeit. De vooruitzichten daarop zijn goed. "Voor alle weekeinden dit jaar we al volgeboekt. Er is behoefte aan."

"Het is mooi dat dit helemaal door vrijwilligers draaiende wordt gehouden", prees Margriet het initiatief dat kinderen 'nare dingen even wil laten vergeten', zoals de doelstelling van de stichting luidt. Het gaat om kinderen met een problematische gezinssituatie, of een lichamelijke of verstandelijke beperking, die speciaal onderwijs volgen of bijvoorbeeld een terminaal zieke ouder.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--