Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Nieuw broekpak voor koningin Máxima

16 april 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was afgelopen week twee dagen in Washington D.C., hoofdstad van de Verenigde Staten. In haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling sprak zij over het belang van financiële gezondheid en een goede digitale publieke infrastructuur voor financiële diensten. Dit deed Máxima tijdens de voorjaarsvergadering van IMF en de Wereldbank.

Digitalisering 

Digitalisering maakt steeds meer deel uit van de samenleving. Dit geldt ook voor financiële diensten. Waar mensen eerst lang moesten reizen of in de rij staan om contant geld over te maken, kan dit nu eenvoudig digitaal. Dit is veiliger, kost minder tijd en bespaart reiskosten.

Inmiddels heeft 76% van de volwassenen wereldwijd een (digitale) bankrekening. De volgende stap is goede en betaalbare toegang tot en veilig gebruik van verzekeringen die beschermen tegen ziektekosten of gevolgen van klimaatverandering, leningen om te investeren in een bedrijf en spaarproducten die bijdragen aan financiële gezondheid en weerbaarheid.

Lees verder onder de foto's. 

máxima_washington_2023
máxima_washington_2023

Ontwikkelingslanden

Digitale Publieke Infrastructuur (DPI) is het technologisch fundament waarmee digitale diensten óók toegankelijk worden voor ontwikkelingslanden. In de context van financiële inclusie gaat het om veilige digitale identificatie zodat mensen een bankrekening kunnen openen en kunnen aansluiten bij de digitale economie en veilige gegevensuitwisseling.

Goede telecomverbindingen die digitale financiële diensten in afgelegen gebieden mogelijk maken vallen hier ook onder. DPI vraagt niet alleen om betrokkenheid van overheden, maar ook om de inzet van financiële instellingen en bedrijven.

Lees verder onder de foto's. 

máxima_washington_2023
máxima_washington_2023

Mode

Tijdens de voorjaarsvergadering droeg koningin Máxima een blauw broekpak van de Belgische mode-ontwerper Dries van Noten. De koningin draagt de laatste tijd steeds vaker broekpakken tijdens zakelijke evenementen. 

máxima_washington_2023
máxima_washington_2023

Bron: RVD, beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--