Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lezen: Gelukwensen voor jarige prinses Margriet

19 januari 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft dinsdag van verschillende kanten felicitaties gekregen ter gelegenheid van haar verjaardag. De prinses, die op 19 januari 1943 in het stadsziekenhuis in de Canadese hoofdstad Ottawa is geboren, mocht vandaag 78 kaarsjes uitblazen.

"Graag wensen we onze beschermvrouw vandaag een hele fijne verjaardag toe. We zijn dankbaar voor de steun en inzet die we al meer dan dertig jaar van haar mogen ontvangen" liet de Nederlandse tak van SOS Kinderdorpen weten in een boodschap op sociale media.

"Van harte gefeliciteerd!", twitterde het KNCV Tuberculosefonds. "Prinses Margriet is al 21 jaar beschermvrouw van KNCV Tuberculosefonds. We zijn enorm dankbaar voor haar inzet voor onze missie: een wereld vrij van TBC." De gelukwens werd in het Engels nog een keer herhaald.

Dansgezelschap Introdans liet zich eveneens niet onbetuigd. "Vandaag blaast onze beschermvrouw 78 kaarsjes uit. Van harte gefeliciteerd. We wensen u een fantastische verjaardag en hopen u nog vaak bij onze voorstellingen te mogen ontvangen." Introdans plaatste later ook een felicitatiefilmpje van de viering van Margriets 75e verjaardag in 2018.

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam plaatste als verjaardagsgroet op sociale media een foto van de jarige. De opname is vorig jaar januari gemaakt in de Grote Krijgsraadzaal van het paleis op de Dam.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--