Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! Beatrix bedankt Máxima voor "mooie avond"

26 november 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima en prinses Beatrix waren vrijdag een avond uit. Schoonmoeder en -dochter waren te gast bij een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert is onder leiding van toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Mäkelä dirigeert de Vierde symfonie van Sibelius en Mozarts Requiem. Het Nederlands Kamerkoor en vier solisten verzorgen de vocale bijdragen. Na afloop ontmoetten de koningin en de prinses Mäkelä. Ook werd er ruim de tijd genomen voor een fotomoment. 

Lees verder onder de foto.

ANP-458352873

Na afloop begeleidde koningin Máxima haar schoonmoeder naar haar auto. Daarna namen de vrouwen afscheid. Prinses Beatrix had duidelijk genoten. Zij bedankte haar schoondochter voor "een mooie avond". In aparte auto's vertrokken Beatrix en Máxima ieder naar hun eigen huis. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-458347393 (1)
ANP-458353049

De Finse 26-jarige dirigent Klaus Mäkelä wordt beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. In juni maakte het Koninklijk Concertgebouworkest bekend dat het orkest en Mäkelä een tienjarige verbintenis zijn aangegaan. Vanaf 2027 is hij chef-dirigent.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--