Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Liefdesverhaal van koningin Elizabeth en prins Philip

20 november 2017 · Leestijd 2 min

Maandag vieren koningin Elizabeth en prins Philip hun zeventigste huwelijksdag, een mijlpaal die nooit eerder door een Britse vorst werd bereikt. Bekijk de video waarin Justine Marcella, hoofdredacteur Vorsten, en historicus Robert Lacey vertellen over het liefdesverhaal van koningin Elizabeth en prins Philip.

In die zeventig jaar kregen Elizabeth en Philip vier kinderen, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Naar verluidt ging hun relatie niet altijd over rozen. Het speet Philip dat hij zijn carrière bij de marine moest opgeven en het kostte hem moeite dat hij een ondergeschikte rol moest spelen aan Lilibeth, zoals hij de vorstin noemt. Hij moet steeds een stap achter haar lopen en mocht zijn achternaam niet aan de kinderen geven. Toch zien de Britten het echtpaar als het schoolvoorbeeld van een geslaagd huwelijk.

De nu 96-jarige Philip en de vijf jaar jongere koningin zijn overigens familie. Ze stammen beide af van koningin Victoria en zijn ook beide nazaten van koning Christiaan IX van Denemarken.

Het bijzondere huwelijksjubileum wordt niet uitbundig gevierd. Volgens Britse media houdt het paar alleen een etentje in hun woonpaleis Windsor Castle, in aanwezigheid van familie en vrienden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--