Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Luistertip: Van Vollenhoven over zijn boek 'Oproep van een waakhond'

8 april 2019 · Leestijd 2 min

Pieter van Vollenhoven wil dat er een nationale veiligheidsinspectie komt, vergelijkbaar met de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV). Dat zegt de man van prinses Margriet in zijn nieuwe boek 'Oproep van een waakhond', dat maandag is verschenen.

Presentator Tijs van den Brink ontvangt prof mr. Pieter van Vollenhoven vanavond in het radioprogramma 'Dit is de Dag'. Luister om 18:30 uur op NPO Radio 1 naar een uitgebreid interview met de oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Sinds Pieter van Vollenhoven (1939) in de jaren tachtig werd geconfronteerd met gehandicapte sporters, merendeels slachtoffers van verkeersongelukken, heeft het veiligheidsvraagstuk hem niet meer losgelaten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De nationale veiligheidsinspectie zou volgens Van Vollenhoven opgericht moeten worden vanuit de bestaande inspecties. Met een nieuwe overkoepelende organisatie denkt hij dat er beter toezicht wordt gehouden op de dagelijkse gang van zaken in alle sectoren.

Als voorbeelden waar inspectie faalde noemt hij de cafébrand in Volendam, de vuurwerkramp in Enschede en het neerstorten van het vliegtuig van Turkish Airlines bij Schiphol.

Daarnaast denkt Van Vollenhoven dat deze organisatie onafhankelijker is dan de losse inspecties. De inspecteurs zouden verder van de materie afstaan en altijd willen dat alle regels worden gevolgd. Er wordt dan geen oogje meer dicht geknepen, wat nu nog vaak gebeurt volgens Van Vollenhoven.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--