Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Luxemburgse Stéphanie 35 jaar

18 februari 2019 · Leestijd 2 min

Erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg blaast vandaag 35 kaarsjes uit. Het Luxemburgse hof heeft op Twitter een felicitatie geplaatst.

Hoe de erfgroothertogin haar verjaardag viert, is niet bekend gemaakt. Wellicht met haar schoonfamilie in Luxemburg, of samen met haar echtgenoot in Londen. Erfgroothertog Guillaume en Stéphanie verhuisden vorig najaar naar de Britse hoofdstad om weer te gaan studeren. De erfgroothertog volgt postuniversitaire studie aan het Royal College of Defense Studies (RCDS). Stéphanie is bij het bekende veilinghuis Sotheby’s een kunststudie begonnen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Stéphanie Marie Claudine Christine gravin de Lanoy werd in 1984 geboren in het Belgische Ronse. Ze is afkomstig uit een adellijke familie: zo is Stéphanie het achtste kind van de pas overleden graaf Philippe van Ranoy. Haar moeder was Alix de Lannoy- della Faille, een Belgische jonkvrouwe. Zij overleed in 2012. 

Samen met haar familie groeide op in een historisch kasteel in Anvaing, in het zuiden van België. Ze ontmoette haar grote liefde erfgroothertog Guillaume via hun gemeenschappelijke kennissenkring, jaren voordat de vonk oversloeg. Dat gebeurde pas in 2007 op een bal op een kasteel. Ze trouwden in 2012, en hebben geen kinderen.

Beeld: Cour Grand-Ducale

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--