Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Märtha Louise krijgt eigen documentaireserie

26 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Märtha Louise van Noorwegen krijgt haar eigen documentaireserie waarin ze zowel privé als op werkgebied gevolgd wordt. De opnames zijn recent gestart, meldt de Noorse zender TV2.

"Ik ben een publiek figuur en de pers schrijft veel over mij. Deze serie biedt mij de mogelijkheid om mij op een andere en nieuwe manier te laten zien", zegt de 49-jarige dochter van koning Harald.

Märtha Louise heeft een zwaar jaar achter de rug na de dood van haar voormalige echtgenoot Ari Behn. "Het belangrijkste is dat ik er voor mijn dochters ben", zegt de prinses dan ook. "We zijn een gezin in rouw en zijn daarnaast, net als de meeste Noren, erg geïsoleerd geraakt. De opnames zijn daarom pas net begonnen."

Trotse moeder

Afgelopen zaterdagavond was een bijzondere avond voor Märtha Louise. Haar oudste dochter werd die avond uitgeroepen tot de 'moedigste vrouw van het jaar'. De 17-jarige Maud Angelica Behn is uitgekozen vanwege haar publieke toespraak bij de uitvaart van haar vader Ari Behn, die op Eerste Kerstdag besloot om uit het leven te stappen. 

De documentaireserie over het leven van prinses Märtha Louise moet volgend jaar op televisie verschijnen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--