Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima bezoekt huisartsenpraktijken in Driebergen

29 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag meerdere huisartsenpraktijken bezocht in Driebergen. Daar heeft ze gekeken hoe huisartsen en doktersassistenten hun werkzaamheden verrichten in coronatijd. Zo zag ze onder meer hoe voorbereidingen werden getroffen voor de jaarlijkse griepvaccinatie.

Met het bezoek aan Driebergen ging Máxima in op de uitnodiging van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die de belangen behartigt van duizenden huisartsen in Nederland. Voordat de koningin naar binnen ging bij de praktijk werd haar gevraagd of zij de afgelopen 7 dagen was getest op corona, en dat was niet het geval.

De koningin sprak met met een aantal doktersassistenten over de impact van het coronavirus op hun werk. Ook kreeg Máxima een rondleiding door de huisartsenpraktijk, waar ze in gesprek ging met patiënten.

Lees verder onder de foto's.

Naast enkele bezoeken spreken koning Willem-Alexander en zijn vrouw tijdens de coronacrisis regelmatig met mensen uit verschillende beroepsgroepen. Het was voor Máxima het eerste openbare optreden sinds de veelbesproken herfstvakantie in Griekenland. De koninklijke familie verbleef daar in hun villa, wat voor veel ophef zorgde. De regering had de bevolking namelijk een paar dagen eerder opgeroepen vooral thuis te blijven vanwege het coronavirus.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--