Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima matcht mondkapje bij outfit in Nijmegen

2 december 2020 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft dinsdag in Nijmegen een bezoek gebracht aan de Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging. Daar ging de koningin in gesprek over de impact van de coronacrisis op theaters en concertzalen.

Ze sprak onder anderen met het management en met medewerkers over de programmering, de impact van de crisis op het personeel en de verwachtingen voor de komende periode. Ook werd gesproken over innovatie, zoals streaming van voorstellingen en samenwerking tussen organisaties in coronatijd.

Lees verder onder de foto's.

In de Stadsschouwburg gaf de Nijmeegse singer-songwriter Ruben Schaap een kort optreden. Daarna werd op datzelfde podium een rondtafelgesprek met culturele partners uit de stad gevoerd. In beide Nijmeegse cultuurtempels werden verschillende gesprekken gevoerd over de stand van zaken in de door de coronacrisis en alle daardoor geldende beperkingen zwaar getroffen cultuursector.

Directeur Eva Middelhoff heeft het bezoek van koningin Máxima als troostrijk ervaren. "Ze heeft uitgebreid de tijd genomen om met alle geledingen van de organisatie te praten, van kassamedewerker tot programmeur. Het geeft een enorme boost", aldus Middelhoff na het vertrek van de koningin. "Het is heel belangrijk om ons verhaal te kunnen vertellen en het was eervol dat de koningin juist hier is gekomen. Ze is heel geïnteresseerd en weet er ook veel van", zei Middelhoff.

Lees verder onder de foto's.

Radboud Universiteit

ANP-425742899.jpg

De koningin kreeg bij haar bezoek ook te zien hoe de Radboud Universiteit nu de concertzalen huurt voor hoorcolleges en examens en hoe de technici van De Vereeniging een livestream van de colleges verzorgen en ondertussen ook nog wat oppikken van de lessen.

Technicus Kees Zegers vertelde mee te luisteren bij sociale wetenschappen, maar niet bij filosofie. Dan waren zijn gedachten elders. Hij had echter een zesde zintuig ontwikkeld om te horen wanneer de hoogleraar aan het afronden was en hij weer in actie moest komen. "Maar we missen de concerten en voorstellingen", bekende zijn collega Mehmet Kaya.

"Alles is erop gericht om het hoofd boven water te houden", legde Middelhoff uit. Tijdens de gesprekken was al naar voren gekomen dat aanpassingen nog lang nodig zullen zijn. Zelf hoopte ze dat alles rond 2024 weer normaal zou zijn. De koningin, die opmerkte het "leuk" te vinden weer eens in het theater te kunnen zijn, sprak ook de wens uit dat er "hopelijk" snel betere tijden aankomen, want zonder cultuur was het maar niks.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--