Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima bezoekt woonzorgpark Willem van den Bergh

14 november 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft vrijdagochtend een werkbezoek gebracht aan woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk. Het park is onderdeel van zorgorganisatie 's Heeren Loo, die mensen met een verstandelijke of andere beperking helpt om hun leven in te vullen zoals ze dat zelf willen.

De koningin sprak als eerste met enkele bestuurders over de invloed van de coronapandemie op de gehandicaptenzorg in Nederland en dan met name over de zorg bij 's Heeren Loo. Daarna ging ze in gesprek met medewerkers van de zogenoemde Crisis Zorg Unit. Hiermee wordt hulp aangeboden aan bewoners met corona die vanwege hun beperkingen niet in het ziekenhuis opgenomen kunnen worden. Ook kunnen besmette cliënten van zorgorganisaties in de regio via de Unit worden opgenomen.

Lees verder na de foto's.

Diverse betrokkenen vertelden vervolgens aan Máxima over hoe de dagelijkse zorg moest worden aangepast nadat enkele bewoners waren getroffen door het coronavirus. Het werkbezoek van de koningin werd afgesloten met een stop bij een woning voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier sprak Máxima met bewoners en zorgmedewerkers.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--