Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima drinkt bakje koffie mee in Winterswijk

3 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdag het nieuwe bedrijfspand van koffiemaker Hesselink Koffie in Winterswijk geopend. De koningin kreeg daarna direct een rondleiding door het laboratorium en de branderij.

Máxima kreeg van de medewerkers uitleg over onder meer het verwerken van koffiebonen, de verschillende stadia van het brandproces van de bonen en het verpakken van vers gebrande koffie met behoud van het aroma. Uiteraard werd daarbij ook geproefd.

De koningin ging ook met met klanten en leveranciers van Hesselink in gesprek over actuele ontwikkelingen in de distributieketen van koffie en over duurzaamheidsprojecten in landen die koffie produceren. Aansluitend plantte ze ter gelegenheid van de opening een klimaatboom in de tuin van het pand.

Máxima droeg een bekende outfit: de culotte met bijpassende top die ze ook tijdens Koningsdag in Amersfoort droeg. 

Op naar de boerderij

Na het bezoek aan het koffiebedrijf ging de koningin verder naar Lettele, Deventer. Daar bezocht zij vanwege haar betrokkenheid bij SchuldenlabNL een melkveehouderij. Dit bedrijf kwam in financiële problemen, omdat de geplande uitbreiding van de stalcapaciteit niet doorging vanwege het faillissement van een aannemer. De koningin hoorde hoe de eigenaar van het bedrijf te dealen kreeg met grote financiële problemen wat dit voor invloed had op hem en zijn gezin, en hoe hij op zoek ging naar een oplossing.

De koningin hoorde vervolgens van verschillende bestuurders uit de regio over financiële problemen op het platteland, en de mentale problemen die boeren daardoor kunnen krijgen. 

SchuldenlabNL is een samenwerkingsverband waarin organisaties als het NIBUD, maar ook bedrijven zich ervoor inspannen om Nederland schuldenvrij te maken.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--