Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima: "Ik zal mijn dochters beter voorbereiden"

15 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdagavond in Theater de Veste in Delft een bezoek gebracht aan het Time Out Café. Dat is een interactieve voorstelling voor en door studenten over stress, prestatiedruk en studeren tijdens en na de coronacrisis. Máxima nam in elk geval één boodschap mee naar huis, zo zei ze tegen de deelnemers aan de gesprekken. "Ik zal mijn dochters beter voorbereiden."

Steeds terugkerend thema was de prestatiedruk- en drang die het studentenleven tegenwoordig met zich meebrengt. Máxima bracht daar tegenin dat de studenten niet alleen aandacht moesten hebben voor hun CV maar ook zichzelf beter moesten leren kennen en moesten leren om te leven. Haar dochters, zo vertelde ze, kenden die stress nog niet. Ze zitten immers nog niet op de universiteit, maar het 'te veel willen' vond de koningin heel herkenbaar. "Je moet keuzes maken", droeg Máxima als oplossing aan.

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Maxima_Time_Out_Cafe3.jpg

Máxima bleef doorvragen naar de mogelijkheden die de studenten zagen om elkaar te helpen uit de 'pressurecooker' te raken en hoe de gevoelde druk, waar ze eerder bij een werkbezoek aan het Trimbos instituut ook over hoorde, kan worden verminderd. Het ook uitgenodigde OMT-lid Diederik Gommers wilde weten waar die drang toch vandaan kwam en waarom de studenten niet inzetten op hun eigen kwaliteiten in plaats van 'constant aan te staan'.

Er werd gesproken over de angst om iets te missen. Misschien, zo opperde koningin Máxima, moet daar iets anders tegenover staan: "Ik kan makkelijk iets missen." Ze miste bij de studenten de vaardigheden om 'nee' te kunnen zeggen, om te focussen en "niet alleen de CV mooi te maken" en "de vaardigheid om stress aan te kunnen."

Voorafgaand aan de gespreksronden met studenten bekeek ze in de volle zaal de reizende theatervoorstelling Time Out die stress, burn-out en prestatiedrang bespreekbaar wil maken. Dat gebeurde op indringende en humoristische wijze, waarbij Máxima in korte tijd een heel palet aan schuttingwoorden om de oren vlogen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--