Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima geniet digitaal van muzikale optredens

25 november 2020 · Leestijd 2 min

Máxima heeft een drukke dag vol met virtuele afspraken. Nadat de koningin woensdagochtend al bij de Werkbezoekdag was en een toespraak hield tijdens een webinar van de Food and Agriculture Organization (FAO) in Rome, woonde ze ook de ondertekening van het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland bij.

ANP-425529292.jpg

Via een groot scherm nam Máxima deel aan de feestelijke aftrap voor muziekonderwijs in Noord Noord-Holland. Het programma werd vanuit Podium Victoria in Alkmaar gepresenteerd door presentatrice en zangeres Giovanca.

De koningin markeerde de start van het MuziekAkkoord. Ook werd Máxima getrakteerd op muzikale optredens van schoolkinderen, die net als de verschillende samenwerkingspartners vooral digitaal aanwezig waren.

Lees verder onder de foto.

Het akkoord is onderdeel van een programma van Méér Muziek in de Klas, de stichting waar Máxima erevoorzitter van is. Het nieuwe akkoord moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar, Heerhugowaard en omstreken. Meer dan 25 partijen gaan samenwerken, waaronder schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden.

Bron: ANP

Foto's: ANP / Setvexy - meer muziek in de klas

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--