Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima:"Had ik meer kunnen doen voor mijn zus Inés?"

18 mei 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima vraagt zich soms af of ze meer had kunnen doen voor haar jongste zus Inés, maar verwijt zichzelf en haar familie niets. "We hebben met zijn allen heel veel gedaan, maar misschien had ik meer kunnen doen", zei Máxima in het verjaardagsinterview met Matthijs van Nieuwkerk over Inés. De jongste zus van de koningin kampte met depressies en maakte in 2019 een einde aan haar leven.

"We hebben met ons beste kunnen geprobeerd haar te begeleiden, maar de realiteit is dat je geen professional bent", aldus Máxima. Inés had "misschien" beter geholpen moeten worden. "We hebben ons best gedaan, in die tijd wisten we niet beter."

Máxima zet zich onder meer in voor de geestelijke gezondheidszorg, waaraan volgens de koningin "veel gedaan" moet worden. Ze wil haar eigen ervaring gebruiken bij dat werk. "Als iemand zelfmoord pleegt, is er niet alleen verdriet en frustratie, maar ook angst en schaamte. Er speelt van alles bij. Het is iets gecompliceerder dan een normale dood."

De koningin kan inmiddels "met een grote glimlach" terugdenken aan Inés. "Dat heeft een paar jaar gekost. Maar ik vind het heel fijn."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--