Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima hoort hoe ggz verbeterd kan worden

3 februari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is woensdag online aanwezig bij de lancering van de alliantie Gender & GGZ. De alliantie heeft als doel om de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg te verbeteren. Ook wil ze meer aandacht voor sekse- en genderidentiteit.

Volgens patiënten, ggz-professionals en wetenschappers die vertegenwoordigd zijn in het verbond kan onvoldoende aandacht voor man-vrouwverschillen binnen de geestelijke gezondheidszorg leiden tot verkeerde diagnoses. Ook kan het ervoor zorgen dat er niet op tijd of helemaal geen passende zorg is. Door aandacht hieraan te geven in onderzoek, onderwijs, de praktijk en bij het publiek wil de alliantie proberen de gezondheid te vergroten.

De alliantie werd gelanceerd bij een bijeenkomst van WOMEN Inc, een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en versterkt. Voor de lancering sprak de koningin nog met onderzoekers. Zij gingen onder meer in op de rol die genderverschillen spelen bij psychiatrische aandoeningen, emotionele problemen bij kinderen en autisme. Daarnaast werden de toekomstplannen van de alliantie met de koningin besproken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--