Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima houdt rondetafelgesprek in stagesimulator MBO Utrecht

20 november 2020 · Leestijd 2 min

Om te kijken hoe groot de impact van de coronacrisis op het onderwijs, stages en het welzijn van docenten en studenten is, heeft koningin Máxima donderdagochtend een bezoek gebracht aan MBO Utrecht.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen ruim 500.000 studenten van het middelbaar beroepsonderwijs maar beperkt naar school. Ze krijgen voornamelijk online les en praktijkonderwijs vindt in aangepaste vorm plaats.

Bij aanvang van haar bezoek woonde Máxima een onlineles bij en sprak ze met de schoolbestuurder, docenten en studenten over hun ervaringen met onderwijs op afstand. Vervolgens praatte ze tijdens een praktijkles ICT met docenten en studenten over manieren waarop praktijkgericht onderwijs toch door kon gaan.

Lees verder onder de foto's.

Stagesimulator

Aansluitend bracht de koningin een bezoek aan een 'stagesimulator' voor studenten van de opleiding Podium- en studiotechniek. In deze mobiele studio kunnen studenten toch ervaring opdoen, ook al kunnen ze niet echt ergens aan het werk. In de studio werd via een videoverbinding een rondetafelgesprek gehouden met onder meer een leerbedrijf en ook docenten en studenten van andere mbo-scholen. Hierin kwamen de uitdagingen en ervaringen van het mbo tijdens de coronaperiode en het tekort aan stageplaatsen in bepaalde sectoren ter sprake.

Bij wijze van een stageopdracht zorgden studenten van de opleiding Podium- en studiotechniek voor de technische ondersteuning van de videoverbinding en de livestream. Daarnaast maakte een student van de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen een vlog van het bezoek van de koningin aan de school.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--