Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima neemt deel aan digitale editie World Economic Forum

25 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima draagt maandagavond haar steentje bij aan de digitale editie van het World Economic Forum (WEF). Ze neemt deel aan een paneldiscussie bij het evenement Resetting Digital Currencies, zo kondigt de Rijksvoorlichtingsdienst aan.

Maxima_WEF.jpg

Het WEF zou normaal gesproken deze week in het Zwitserse Davos plaatsvinden, maar door de coronapandemie is de topbijeenkomst dit jaar in mei in Singapore. Als alternatief is er deze week wel een virtuele bijeenkomst, de Davos Agenda. Regeringsleiders, topbestuurders uit het bedrijfsleven en politici komen tot en met vrijdag online bijeen om te bespreken wat de wereld in 2021 nodig heeft.

Máxima is in haar rol als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) elk jaar aanwezig in Davos. Ook diverse andere royals zijn jaarlijks van de partij. Zo waren vorig jaar prins Charles en ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde naar Zwitserland afgereisd.

In het panel bespreekt Máxima maandag hoe nieuwe digitale geldvormen zouden kunnen bijdragen aan betere toegang tot en veilig gebruik van financiële diensten. De koningin neemt tijdens de digitale top ook deel aan een besloten virtuele bijeenkomst van het online betaalsysteem PayPal.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--