Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima ontvangt Zuid-Afrikaanse minister op paleis

22 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandagochtend in Huis ten Bosch een gesprek gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van Zuid-Afrika, Naledi Pandor. Zij spraken over financiële en digitale inclusie. Máxima is speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Het gesprek volgt op een digitaal overleg van Máxima als speciaal pleitbezorger met president Ramaphosa van Zuid-Afrika in maart dit jaar. Het gesprek ging met name over de rol die Zuid-Afrika kan spelen in het bevorderen van digitale financiële inclusie van vrouwen op het Afrikaanse continent.

Publieke goederen als digitale identiteitsbewijzen, goede telecomverbindingen, cybersecurity en fysieke infrastructuur zijn van belang voor betaalbare en veilige toegang tot en het gebruik van financiële diensten. Digitale financiële diensten kunnen daarnaast een belangrijke rol spelen in het economisch herstel van kwetsbare en achtergestelde groepen zoals vrouwen tijdens en na de coronapandemie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--