Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima op bezoek bij producent beademingssystemen

16 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan technologiebedrijf Demcon in Enschede. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Het Twentse bedrijf heeft een beademingssysteem ontwikkeld, getest en geproduceerd dat geschikt is voor de beademing van patiënten die vanwege het coronavirus op de intensive care liggen.

De vorstin sprak met de ontwikkelaars van de beademingssystemen en de medewerkers die aan de productie van de apparatuur werken. Máxima kreeg ook een rondleiding waarbij werd uitgelegd hoe het bedrijf de beademingstechnologie heeft ontwikkeld en werd daarnaast verteld over de klinische testen van het systeem en de nieuwe productielijnen.

Lees verder onder de foto's.

Máxima sprak ook met vertegenwoordigers van toeleveranciers van componenten, van andere bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het systeem en van de landelijke expertgroep voor beademingsapparatuur. In dit afsluitende gesprek werd besproken hoe het systeem in zo'n korte tijd ontwikkeld, getest en geproduceerd kon worden. Ook kwam de training van productiemedewerkers aan bod.

Het bezoek aan Enschede is het zesde werkbezoek dat Máxima aflegt sinds de coronacrisis uitbrak. Een daarvan deed ze samen met koning Willem-Alexander.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--