Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima praat over inzet van studenten bij eindexamentraining

16 april 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is dinsdag virtueel op bezoek geweest bij het landelijk platform StudentinzetopSchool. Hierbij zijn diverse niet-commerciële initiatieven aangesloten die studenten uit het hoger onderwijs inzetten om leerlingen in het voortgezet onderwijs te helpen bij hun examentraining.

Studenten ondersteunen examenleerlingen door middel van virtuele één-op-één-les of fysieke bijles. De studenten worden getraind en begeleid door de lerarenopleiding van universiteiten en hogescholen.

Op die manier wil StudentinzetopSchool de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen voor scholen beperken en de docenten in het voortgezet onderwijs een handje helpen. Het platform hoopt hiermee ook studenten te interesseren voor een baan in het onderwijs om zo op termijn het lerarentekort aan te kunnen pakken.

Máxima ging in gesprek met de initiatiefnemers van het platform en praatte met hen over het ontstaan, de uitdagingen waar ze voor staan en de toekomstplannen die ze hebben. Aansluitend sprak ze met een schoolleider en leerlingen en een student die aan elkaar gekoppeld zijn. De student vertelde hoe hij is opgeleid om bijles te kunnen geven en de leerlingen vertelden over de impact die de bijles heeft op hun voorbereiding op het eindexamen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--