Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima sluit volle dag af in Schagen

2 juli 2020 · Leestijd 2 min

Het is een dag vol bezoeken voor koningin Máxima. Na haar bezoek aan een uitvaartonderneming in Den Haag 's ochtends, ging de koningin 's middags langs bij een locatie van de geestelijke gezondheidszorginstelling Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) in Schagen.

Tijdens het bezoek werden de specialisaties van de zorginstelling besproken. Dit zijn het behandelen van mensen in hun eigen omgeving, de inzet op herstel en eigen regie en het verlenen van digitale zorg en preventie. Daarnaast werd ingegaan op de Integrale Gezinsteams Jeugd en de Herstelondersteunende Intake die mede door de GGZ NHN zijn ontwikkeld.

Lees verder onder de foto's.

Máxima sprak tijdens de gesprekken met betrokken behandelaars, ervaringsdeskundigen en bestuurders. Recent had de koningin nog een gesprek bij de ggz-instelling Parnassia Groep in Den Haag over de ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg, met in het bijzonder de relatie tot de gevolgen van de coronapandemie. In april had Máxima een videogesprek met een medewerker en cliënten van het GGZ NHN Digiteam.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--