Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima spreekt met Togo over digitale financiële diensten

22 april 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdagochtend diverse online gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de Togolese Republiek in Afrika. De koningin sprak met hen over betere toegankelijkheid van digitale financiële diensten en de rol daarvan in het herstel van de economie na de coronapandemie.

Centraal in de gesprekken stond de afronding van het nationale plan om digitale financiële diensten te verbeteren voor achtergestelde groepen zoals vrouwen en inwoners uit afgelegen landelijke gebieden in Togo. Máxima sprak onder anderen met de minister-president van Togo, Victoire Tomegah-Dogbé, de minister van Economie en Financiën, Sani Yaya en de minister van Digitale Economie en Digitale Transformatie, Cina Lawson.

Het Afrikaanse continent behoort tot één van de prioriteitsgebieden van het werk van Máxima als speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal op het gebied van inclusieve financiering. Daarmee zet ze zich in voor de toegankelijkheid van financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Eerder sprak zij al met afgevaardigden van Zuid-Afrika en Senegal hierover.

Bron: ANP

Beeld: RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--