Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima wil nog meer muziek in de klas

9 september 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Het gaat de goede kant op maar we zijn er nog lang niet". Dat was de boodschap die koningin Máxima woensdag uitdroeg tijdens de landelijke MuziekTafeldag van de stichting Méér Muziek in de Klas.

Doel van de stichting is te zorgen dat in Nederland alle kinderen op basisscholen de kans krijgen bezig te zijn met muziek. Inmiddels is dat in de helft van het land het geval. Dat is gezien het startpunt tien jaar geleden een goed resultaat, beaamde de koningin. "We zijn best ver gekomen". Maar het karwei is nog allerminst af. "We zitten op de helft en ik wil toch benadrukken dat we voor de volle honderd procent moeten gaan", aldus Máxima, die erevoorzitter is van de stichting.

Lees verder na de foto's. 

De Muziektafeldag werd georganiseerd in de Theaterhangaar op het voormalige marinevliegkamp Valkenburg. De Theaterhangaar is de thuishaven van de musical Soldaat van Oranje en voor de bijeenkomst met de koningin zaten de deelnemers aan de MuziekTafeldag in een van de decors van het spektakelstuk. Omdat vanwege de coronaregels de uitnodigingen beperkt moest worden gehouden, werd het brainstormen over muziekonderwijs ook online uitgezonden.

Lees verder na de foto's. 

Koningin Máxima was niet alleen gekomen om te luisteren maar nam zelf ook aan de gesprekken deel. Ze opperde dat nog duidelijker moet worden gemaakt hoe belangrijk muziekonderwijs is voor de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Als dat wordt benadrukt moet het makkelijker zijn om twijfelende scholen over de streep te trekken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--