Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima ziet Willem-Alexander als"anker en grote steun"

18 mei 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is het "anker" van koningin Máxima. "We hebben het heel fijn samen met onze kinderen", zei de koningin, die maandag vijftig jaar is geworden, in het verjaardagsinterview over haar echtgenoot.

"Hij houdt me scherp en hij duwt me en prikkelt me om echt mijn werk te doen. Maar tegelijkertijd houdt hij me vast. Die combinatie vind ik fantastisch", zei Máxima over Willem-Alexander, met wie ze inmiddels negentien jaar is getrouwd.

Willem-Alexander is niet alleen een goede echtgenoot, maar ook "een hele goede vader", verzekerde de koningin. "Met heel veel humor. Hij is een enorme steun."

3 miljoen

Ruim 3,2 miljoen mensen hebben maandagavond gekeken naar het tv-interview met koningin Máxima ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. Het gesprek dat Matthijs van Nieuwkerk met haar had op Paleis Huis ten Bosch werd uitgezonden op NPO 1 en was het best bekeken programma van de avond.

Het verjaardagsinterview met de koningin is door minder mensen bekeken dan dat met koning Willem-Alexander in 2017. Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag werd hij destijds geïnterviewd door theatermaker Wilfried de Jong. Dat gesprek, dat te zien was op NPO 1 en RTL 4, trok ruim 4,2 miljoen kijkers.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--